Teräksen leikkaus

Laserleikkaus, polttoleikkaus, plasmaleikkaus

Ota yhteyttä

Teräksen leikkaus ammattitaidolla

Karijoen Metallilla on vuosikymmenten kokemus teräksen leikkauksesta. Meillä on käytössä laserleikkaus-, polttoleikkaus- ja plasmaleikkauskoneita sekä mekaaninen leikkuri. Eri leikkaustekniikoista valitsemme asiakkaan materiaalille ja tuotteelle parhaiten soveltuvan tekniikan. Olemme erikoistuneet paksujen ja pitkien teräslevyjen leikkaukseen. Pääasiassa leikkaamme eri laatuista mustaa terästä. Leikkaamme myös ruostumatonta terästä ja haponkestävää terästä.

 

Leikkaamme osat tarkasti asiakkaan toiveiden mukaan. Asiakas voi toimittaa kuvat meille sähköisessä muodossa. Tarvittaessa piirräämme asiakaalle kuvat tai muokkaamme kuvia leikkauskoneillemme sopiviksi. Valmiit tuotteet toimitamme asiakkaalle sovitussa aikataulussa.

Kun tarvitset laadukkaita metallileikkeitä, ota yhteyttä.

Laserleikkaus

Laserleikkaus sopii ohuiden teräslevyjen leikkaukseen. Laserleikkaus on nopea ja tarkka leikkausmenetelmä, sillä lasersäde kohdistetaan hyvin pienelle alueelle. Laserleikkaus sopiikin hyvin mittatarkkuutta vaativien kappaleiden leikkaukseen. Tarkkuuden ansiosta laserilla voidaan leikata pieniä reikiä ja monimuotoisia kappaleita. Leikatuissa kappaleissa myös muodonmuutokset ovat vähäisiä pienen lämmöntuotannon ansiosta. Leikkauksen jälkeen kappaletta ei tarvitse erikseen jälkikäsittelyä. Laserleikkauskoneella voimme leikata 20 mm paksuisia teräslevyjä. Leikattavan kappaleen pituus voi olla 8000 mm ja leveys 2500 mm. Laserleikkauskoneella voimme tehdä kappaleeseen myös kaiverruksia. Laserilla voidaan leikata lähes kaikkia teräslaatuja.

Polttoleikkaus

Polttoleikkaus on nopea ja tehokas leikkausmenetelmä erittäin paksujen teräslevyjen leikkaukseen. Karijoen Metallin polttoleikkauskoneella voi leikata 150 mm paksuja teräslevyjä. Karijoen Metallilla pystymme leikkaamaan suuriakin kappaleita. Leikattavan levyn pituus voi olla 6000 mm ja leveys 2000 mm. CNC ohjatulla polttoleikkauskoneella saamme tehtyä tarkan leikkausjäljen ja mittojen mukaisen tuotteen. Polttoleikkauksen leikkausrailo on sileä ja suora, mikä vähentää viimeistelytyön tarvetta. Tarvittaessa teemme polttoleikkauksessa hitsausviisteet. Siistin leikkausjäljen ansiosta polttoleikattu kappale voidaan ottaa suoraan seuraavaan työvaiheeseen esim. hitsaukseen. Polttoleikkaus sopii usealle teräslaadulle kuten rakenneteräkselle, kulutuksen kestäville teräksille ja painelaiteteräksille. Polttoleikkaus ei kuitenkaan sovi ruostumattomille teräksille.

Plasmaleikkaus

Plasmaleikkaus on nopeampi leikkausmenetelmä kuin polttoleikkaus. Plasmaleikkauksessa käytetään korkeaan lämpötilaan kuumennettua kaasua, joka sulattaa leikattavaan metalliin leikkausrailon. Plasmaleikkauksessa leikkuualue kuitenkin lämpenee vähemmän kuin polttoleikkauksessa. Plasmaleikkauksessa leikkausrailo on usein hieman vino, mikä pitää ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Plasmaleikkaus sopii kaikille teräslaaduille. Karijoen Metallin CNC-ohjatulla hienosädeplasmakoneella voimme leikata 25 mm paksuisia ja 12 metrin pituisia teräslevyjä. Hienosädeplasmakoneen leikkausjälki on tarkempi kuin tavallisen plasmaleikkauskoneen ja leikkausjälki siistimpi. Tämä vähentää viimeistelytyön ja työvarojen tarvetta. Tarvittaessa teemme viisteet leikattuihin kappaleisiin.

Mekaaninen leikkaus

Karijoen Metallilla on käytössään myös mekaaninen levyleikkuri. Mekaanisella levyleikkurilla pystymme leikkaamaan eri teräslaatuja aina 6000 mm pituuteen ja 16 mm paksuuteen saakka. Mekaaninen levyleikkuri sopii suorien kappaleiden valmistukseen.